Matchmaking

Vul jouw openstaande vacature!

Is jouw team compleet?

Het vinden van de juiste kandidaat voor jouw team is niet altijd gemakkelijk. Nog voordat je er erg in hebt kan dit een lang en slepend proces worden waarin je steeds weer obstakels ervaart, zelfs na de definitieve ja met jouw nieuwe werknemer.

Waar vind ik mijn nieuwe teamgenoot?

Wellicht herken je een aantal van deze punten:


 1. Je bent corporate recruiter en hebt te weinig tijd om de ideale match te vinden door andere lopende projecten en verantwoordelijkheden.
 2. Je krijgt van diverse bureaus cv's doorgestuurd en je ziet door de bomen het bos niet meer.
 3. De vacature zoekmachines bieden net niet wat je zoekt.
 4. Je wordt overspoeld door alle abonnementen op platforms die je moet afsluiten om goed personeel te vinden.
 5. De functie is nieuw en je weet niet precies wat er nodig is.
 1. Je hebt weinig tot geen ervaring met het vinden van personeel.
 2. Je neemt personeel aan vooral op basis van gevoel.
 3. Na een dag sollicitaties twijfel je aan wie er nu echt geschikt is.

Recruitment door matchmaking

Het vinden van goed personeel is een vak apart dat je het liefst in handen legt van een professional. Door matchmaking van AimConnect zit jij straks met de juiste kandidaat aan tafel. 'Ja' zeggen tegen een nieuwe werknemer is dan een stuk eenvoudiger door transparant en professioneel advies.

Door het opstellen van een duidelijk werkprofiel krijg je inzicht in wat jij nu precies nodig hebt en welk type werknemer het beste past bij jouw team en organisatie.

Veel recruitmentbureaus filteren enkel op cv's en letten daar bij op werkervaring en competentie. AimConnect kijkt verder dan alleen de vaardigheden die ingevuld moeten worden bij een functie. De persoon achter de baan is minimaal net zo belangrijk.

Wij kiezen de perfecte match op basis van:


 • Wie ben jij 
 • Wat kan jij 
 • Wat wil jij
 • En wat heb je nodig


Dit geldt voor zowel de kandidaat als voor jou als bedrijf. Alleen door zelfinzicht weet je wat je in de ander zoekt en worden verwachtingen duidelijk.

AimConnect biedt drie kwalitatieve gesprekken waarin er 80% matchgarantie is.

Voorkom dagen vol sollicitatiegesprekken, verklein het risico op een hoog personeelsverloop en krijg de meest kansrijke kandidaten aan tafel die gegarandeerd passen bij jouw bedrijf.


Waarom moeilijk doen als het samen kan? – Loesje

Vermijd overbodige gesprekken

Wat als je nu alleen gesprekken voert met kandidaten met een hoge matchgarantie? Hoeveel tijd scheelt het jouw bedrijf wanneer je geen dagen tot weken kwijt bent aan sollicitatiegesprekken? AimConnect doet alle voorbereidingen en presenteert maximaal drie kandidaten met een matchgarantie van 80%.

Geen perfect match gemist

Nog te vaak worden kandidaten gezocht op basis van standaard competenties. Logisch dat jij steeds dezelfde ‘goede eigenschappen’ in sollicitatiebrieven leest. Door anders te kijken naar wat waardevol is voor jouw bedrijf vermijd je keuzes op basis van ‘gepimte’ cv’s en aannames. AimConnect werkt met professionele hr-tools en beschikt over de juiste mensenkennis en ervaring om de ideale kandidaat te koppelen aan jouw team.

Voorkom onnodig hoge kosten

Het lijkt misschien makkelijk om zelf te zoeken naar een kandidaat. Wellicht kent jouw vorige collega nog wel iemand? Of heb jij een getalenteerd familielid die bijna is afgestudeerd die je nu kunt inhuren? Hoewel je hier zeker naar kan kijken raadt AimConnect altijd aan om kritisch te blijven. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een mismatch tot wel een jaarsalaris kost. Dit zijn niet alleen de kosten van een (nieuw) W&S-traject, maar ook de kosten voor onboarding, productiviteitsverlies etc. Een professionele kijk op recruitment is dan ineens geen overbodige luxe. Voor startende bedrijven kan dit zelfs een een verschil maken tussen doorgaan of stoppen.

Waar vind ik mijn nieuwe teamgenoot?