Talentontwikkeling

Voorkom ingedut personeel!

Zodra je samenwerkt met één of meer personen is er sprake van een team. Een team brengt een bepaalde dynamiek met zich mee. Zodra iemand uit of in het team stapt, ontstaan er veranderingen. We zijn allemaal anders en we reageren verschillend op elkaar. 

Hoe zorg je er voor dat de verwachtingen onderling scherp blijven en dat iedereen doet waarin hij of zij goed is? 

En net zo belangrijk: Hoe kan je talenten binnen je team versterken en verder ontwikkelen?

Directeur tegen HR-manager: ‘wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?’ HR-manager; ‘wat als we het niet doen en ze blijven?’- uit Omdenken


null


Voorkom talent verlies en stagnatie in de ontwikkeling

Ieder personeelslid heeft een bepaalde functie of rol binnen de organisatie. Binnen deze functie moet er worden voldaan aan een aantal competenties om goed te kunnen functioneren. Soms wordt er gekozen voor iemand die enkele competenties mist. Deze moeten dan intern of extern via training en opleiding worden bijgeleerd. Maar hoe zit dat met (verborgen)talenten? Dat zijn eigenschappen die van nature al aanwezig zijn bij jouw personeelsleden en soms moeilijk aan te leren zijn. Wanneer iemand beschikt over bepaalde talenten, kunnen dit net de ‘extra’s’ zijn waarmee je jouw team en organisatie naar een hoger plan tilt. Aandacht voor talent loont.

Herken je één of meer van de onderstaande punten?


  • Toename van personeelsverloop
  • Functioneringsgesprekken die er bij inschieten 
  • Talenten van jouw medewerkers zijn voor jou nog onbekend
  • Het is onduidelijk wat er precies aan ontwikkeling nodig is
  • Het gevoel dat je je personeel meer wilt bieden
  • Je wilt meer halen uit je team

AimConnect helpt jou met de talenten ontdekken en inzetten van jouw team.

Waarom moeilijk doen als het samen kan? – Loesje

 Voorkom dat je alleen staat

Je wilt met je bedrijf of organisatie goed draaien en zelfs groeien. Hoe heerlijk als jij weet wat je wilt en hoe je het wilt doen. En je personeel? Weten zij het ook? Mogen zij meedenken en meebouwen? Als jouw personeel de ruimte krijgt en in staat is om mee te bewegen in alles wat de onderneming nodig heeft, ga je ervaren dat je het samen doet. AimConnect helpt jouw team om de talenten te ontdekken zodat er zichtbaar wordt waar er ruimte is voor groei en waar er kansen liggen. Groeien doe je samen. 

Tast niet langer in het duister en ken je collega’s

De enige constante is verandering. Wat betekent dit voor jouw personeel? Wat moeten zij kunnen, weten, voelen? Als je dit helder krijgt, dan weet je ook waar er ruimte is voor verbetering en wat er dan precies bijgeleerd moet worden. Je kan wel opleidingen aanbieden, maar hoe weet jij zeker dat dit de juiste zijn? We zijn allemaal anders en een goede afweging maken vraagt niet alleen om inzicht in de doelen van jouw bedrijf maar ook om inzicht in de karakters, competenties en talenten van jouw personeel.

Voorkom stilstand

Stilstand is achteruitgang. Wie in deze tijd nog denkt weg te komen met weinig aandacht voor ontwikkeling en leren komt van een koude kermis thuis. De succesvolle bedrijven en organisaties van nu staan onder andere bekend om hun goede zorg voor personeel. Dit gaat verder dan aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. De werknemer anno nu verwacht dat een werkgever bijdraagt aan ontwikkeling en opleiding. Een werknemer die zich gezien voelt en uitgedaagd wordt, presteert beter.

Klaar voor ontwikkeling?