Waarom Lisa voor een andere kandidaat koos
18 januari 2021 
1 min. leestijd

Waarom Lisa voor een andere kandidaat koos

‘Voordat ik AimConnect had ingeschakeld ging ik altijd voor de ‘klik’ met een sollicitant… daar ben ik van terug gekomen.’

 

Bij het uitzetten van de vacature kreeg ik ‘gelukkig’ aardig wat enthousiaste sollicitaties binnen. Bij het lezen van de sollicitaties heb ik uiteraard gefilterd op sollicitanten die in eerste instantie aan leken te sluiten qua werkervaring echter liep ik al snel vast… Zoveel leuke reacties…ze lijken allemaal wel op degene die ik zoek…Hoe weet ik nou wie er echt bij Atelier Labro past? Heb ik nu de juiste selectie gemaakt? Welke vragen moet ik stellen? Hoe weet ik zeker dat ik straks de juiste keuze maak? Toen deze vragen mij overvielen, heb ik contact opgenomen met Amy. Zij heeft mij van daaruit geholpen met de rest van het sollicitatieproces.

Waar ik voor de functie al een vacaturetekst had geschreven, wilde Amy beginnen bij het begin ‘het fundament leggen’. Zo hebben wij samen middels het maken van diverse testen, het werkprofiel aangepast en daarmee ook de vacature. Door onze gesprekken en de uitslagen van de testen bleek dat wat we als bedrijf nodig hebben, anders was dan wat ik in eerste instantie dacht.

Vandaaruit hebben we de drie ‘meest geschikte’ sollicitanten uitgekozen en uitgenodigd voor het eerste gesprek. Met het stellen van de juiste vragen hebben we een goede eerste indruk gekregen en heb ik mijn voorkeuren uitgesproken. Bij het inplannen van de tweede gesprekken hebben de kandidaten een test ontvangen. Deze testen sloten aan op het werkprofiel dat we hebben opgesteld en de uitslagen waren verrassend…. Ondanks dat ik mijn voorkeur had uitgesproken (want doet niet iedereen dat na een eerste indruk en een eerste gevoel?) hebben de uitslagen van de testen mij op aan het twijfelen gebracht… Mijn persoonlijke voorkeur leek ineens niet meer zo goed aan te sluiten op de vacature.

Door de uitslagen van de testen hebben we de vragen voor het tweede gesprek aangepast en daarmee is mijn keuze toch op een andere sollicitant gevallen.

Door onze samenwerking ben ik veel meer gaan kijken naar ‘talenten/krachten’ van zowel de sollicitanten als van ons team. Zo ben ik mij een stuk bewuster van wat wij nodig hebben om Atelier Labro gezamenlijk, zakelijk gezien, te laten groeien.

Over de schrijver
Reactie plaatsen