Werkprofiel

Voorkom een mismatch!

Je hebt een nieuwe werknemer nodig en het liefst:

  • Een persoon die een goede aanvulling is op jouw team of bedrijf;
  • de juiste competenties heeft voor de vacature;
  • én past binnen jullie budget.

Hoe ziet die ‘goede aanvulling’ er uit voor jouw bedrijf? 
Heb jij wel volledig zicht op wie er echt nodig is?

Maak je straks de juiste afwegingen wanneer je iemand aanneemt?


"Of jij nu corporate recruiter bent of zelfstandig ondernemer die wil uitbreiden, iedere organisatie heeft belang bij een juiste match en kort openstaande vacatures."
null

Loopt jouw bedrijf het risico op een mismatch?

Er zijn meerdere omstandigheden die de oorzaak zijn van lang openstaande vacatures of het opvullen van een functie door iemand die net niet helemaal goed past binnen het bedrijf.

Wellicht herken je een aantal van deze punten:


  • Je bent verantwoordelijk voor nieuw personeel. Dit is niet jouw vaste taak, maar je doet het er even bij. Door tijdgebrek en onvoldoende kennis blijft het onduidelijk wat de organisatie nu echt nodig heeft.

  • Jouw bedrijf groeit en je krijgt voor het eerst te maken met het aannemen van personeel. Je weet ongeveer wat voor een type collega je zoekt, maar je vraagt je af of jouw idee wel klopt. Bovendien, waar moet je dan op letten bij potentiële kandidaten? Door deze onzekerheid belemmer jij je eigen groei en mis je kansen. 


  • Of je bent corporate recruiter en bezig met het begeleiden van een reorganisatietraject. Nu wordt duidelijk dat er heel hard behoefte is aan een nieuwe teamleider met een ander soort functieprofiel dan dat jullie gewend waren. Hoe voorkom je dat jullie in oude patronen stappen? Zonder een objectieve blik van buitenaf loop je het risico een kandidaat aan te nemen die past bij de oude situatie en onvoldoende bij jullie nieuwe koers.

Het begin is het belangrijkste deel van het werk – Plato

 

Niet meer kiezen uit stapels cv’s 

Zelf zoeken of  samenwerken met een recruitmentbureau levert vaak alsnog stapels cv’s op. Een geschikte kandidaat kiezen kost daarom meer tijd wanneer je onvoldoende weet waar je op moet letten. Een cv zegt bijvoorbeeld meer over werkervaring en opleiding en minder over lerend vermogen en persoonlijkheid.
AimConnect kijkt verder dan het cv en helpt jou aan duidelijk zoekprofiel zodat jij sneller en beter kan selecteren wie er bij jouw organisatie past.

Helder zicht op wie er echt nodig is

Een nieuwe werknemer aannemen is niet alleen kijken naar de ander maar ook naar jezelf. Welke karakters passen goed bij jouw team? Met wie moet jouw potentiële kandidaat samenwerken?
Een goed zoekprofiel is de basis van een succesvolle match.
AimConnect zorgt voor duidelijkheid door constructief kritische gesprekken en tests met alle betrokken partijen om een duurzame win-win situatie te creëren. 

Transparante verwachtingen en groeiperspectief

Inzicht in karakter, talenten en vaardigheden van je toekomstige werknemer ligt aan de basis van een doordachte keuze. Een werkprofiel zorgt voor transparantie en laat zien waarom deze persoon past bij jouw bedrijf en waar er ruimte is voor groei. Het is een fundament waarop je jouw keuze baseert en helpt in een later stadium om concrete vervolgstappen te bepalen om meer uit jullie samenwerking te halen.
 AimConnect helpt bij het managen van verwachtingen in een vroeg stadium en opent daarmee nieuwe perspectieven op de samenwerking.