Werkwijze

AimConnect is de oplossing voor alle zelfstandigen, mkb-bedrijven en corporates die zelf te weinig tijd en of kennis in huis hebben om HR-taken goed uit te voeren.  AimConnect focust zich op het vinden van geschikt personeel en talentontwikkeling en kijkt daarbij verder dan alleen het cv.


Samen met de opdrachtgever ontwikkelen we een duidelijk werkprofiel waarin het heel helder wordt aan wie er precies behoefte is binnen de organisatie. Dit profiel wordt opgesteld aan de hand van verschillende testen en gesprekken. De uitslagen van de testen worden besproken en uit aanvullende gesprekken zal blijken hoe de ideale kandidaat eruit ziet. Het kan nog verrassend zijn om te ontdekken dat er niet alleen bepaalde competenties heel belangrijk zijn, maar dat een functie ook om specifieke karaktereigenschappen vraagt. Onderzoek doen d.m.v. testen helpt om dit goed naar boven te krijgen. Op deze manier gaan wij verder dan traditionele recruitmentbureaus.


In de zoektocht naar de ideale kandidaat houdt AimConnect rekening met vaardigheden, competenties, ervaring, karakter én groeipotentieel. Voor dit laatste kijken we met name naar de mogelijkheden die de kandidaat heeft om snel en makkelijk te leren. Dit kan zelfs een voorkeur hebben op het wel of niet hebben van een diploma.

Door deze brede analyse en kijk op recruitment, zorgt AimConnect ervoor dat opdrachtgevers maximaal 3 geschikte kandidaten spreken met een matchgarantie van minimaal 80%. De tijdrovende voorselectie is dan al gedaan en scheidt het kaf van het koren.


De kandidaten worden voorgesteld met een aanvullend persoonlijk werkprofiel waarin de vergelijking wordt gemaakt met het werkprofiel van het bedrijf, en specifiek het team. AimConnect kijkt naar twee kanten. Hoe is het bedrijf en het team waar de functie vrij is? En wie is de kandidaat?


Zo krijgen onze klanten een duidelijk beeld over zichzelf en over de kandidaten en kunnen op deze manier een betere afweging maken. De voordelen en de uitdagingen zijn inzichtelijk en dat maakt de keuze voor de juiste kandidaat makkelijker, duidelijker en beter onderbouwd. De kans op een mismatch neemt hierdoor aanzienlijk af.

Onze diensten

Werkprofiel

Vind jouw nieuwe collega met een goed werkprofiel! Maak inzichtelijk wie er écht nodig is en vind het teamlid dat perfect past bij jouw organisatie.

Matchmaking

Ik zoek een nieuw teamlid! Vergroot de kans op een ontmoeting met de juiste kandidaat voor jouw vacature. Zonder lange sollicitatieprocedures.

Talentontwikkeling

 Ik wil de kracht van mijn team benutten en versterken! Verhoog de tevredenheid van jouw team en behaal met meer plezier jullie gewenste resultaten.